Atlético laat dure punten liggen tegen Leganés (video)

admin • 15:57, 03-11-2018 / Laatste Update: 18:59, 13-12-2023

Atlético Madrid had zich vanmiddag voor even aan kop van de Spaanse Liga kunnen voetballen, maar verpestte dat door bij Leganés in de slotfase een voorsprong te verspelen. Invaller Guido Carrillo was de gevierde man bij de thuisploeg door 8 minuten voor tijd de 1-1 achter Jan Oblak te werken.

Atlético liep zich 70 minuten stuk op de muur van Leganés, de nummer 18 van Spanje. Uit een standaardsituatie brak Antoine Griezmann uiteindelijk de ban voor de ploeg van Diego Simeone. De Franse sterspeler krulde de bal uit een vrije trap prachtig over de muur.

Daar leek het bij te blijven in het kleine Estadio Municipal de Butarque, maar Carrillo besliste anders. De Argentijn gaf 10 minuten na zijn invalbeurt het laatste zetje nadat Atlético de bal bij een vrije trap van Leganés niet goed uit kon verdedigen.

Barcelona in zicht

Atlético komt ondanks het puntenverlies wel een puntje dichter bij koploper Barcelona, dat vanavond op bezoek gaat bij Rayo Vallecano. Wint Barça, dan loopt het verschil met Atlético op tot 4 punten.