AZ-directeur Robert Eenhoorn: 'Ook wij wilden eredivisie met 20 clubs'

Trevor Wagener • 23:15, 03-05-2020 / Laatste Update: 17:46, 07-01-2024

Een Eredivisie met 20 clubs zag AZ-directeur Robert Eenhoorn wel zitten. De KNVB wilde daar alleen niet aan beginnen, dus konden clubs tijdens de historische vergadering alleen voor óf tegen promotie/degradatie stemmen.

Als er een 3e keuzemogelijkheid was geweest, dan was AZ daarvoor gegaan. Dat zei Eenhoorn zondag bij NOS Studio Sport. "Ook wij waren wel voorstander van 20 clubs", aldus de algemeen directeur van de Alkmaarders.

Oplossingen

"Dan had je oog gehad voor de onderkant van de Eredivisie en de bovenkant van de Eerste Divisie. Natuurlijk is het lastig om het in het programma te verwerken, maar tijdens de call werd gezegd dat het nagenoeg onmogelijk was. Dan denk ik: het is niet onmogelijk."

Eerder noemde Hans Nijland, oud-directeur van FC Groningen, een Eredivisie met 20 clubs 'de meest eerlijke oplossing'. SC Cambuur en De Graafschap zijn de clubs die door het KNVB-besluit zijn benadeeld. Zij proberen nu alsnog promotie af te dwingen. In de rechtbank van Utrecht staan de clubs op 8 mei tegenover de KNVB.