AZ en Feyenoord schieten weinig op met gelijkspel, grote zorgen om Boadu

admin • 16:15, 16-09-2018 / Laatste Update: 16:46, 05-01-2024

AZ en Feyenoord zijn in Alkmaar niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Albert Gudmundsson bracht de thuisploeg vroeg op voorsprong, waarna Steven Berghuis nog voor rust de eindstand op het scorebord bracht. Beide ploegen schieten niet veel op met een punt, omdat PSV en Ajax zaterdagavond allebei wonnen.

Boadu

Het meest trieste moment van de middag vond plaats in de 1ste helft. AZ-spits Myron Boadu schreeuwde het uit van de pijn na een duel met Bottheghin. De jonge aanvaller ging met een brancard van het veld en het zag er naar uit dat het om een zware enkelblessure gaat.

Controle kwijt

AZ raakte na de bliksemstart de grip wat kwijt en Feyenoord kwam op gelijke hoogte. Tonny Vilhena zette door en vond Sam Larsson. De Zweed was de aangever van de gelijkmaker van Steven Berghuis. Na rust ging het op en neer in Alkmaar. AZ kreeg al snel 3 prima kansen op de 2-1. Maar Jonhsen twijfelde te lang op aangeven van Oussama Idrissi en gaf op die manier Tyrell Malacia de kans om nog in te grijpen. Ricardo van Rhijn en Jonas Svensson schoten naast.

Aan de andere kant kreeg Botteghin een grote kopkans, maar Marco Bizot redde bekwaam. Met de teruggekeerde verloren zoon Adam Maher als invaller hoopte AZ in de slotfase eindelijk een club uit de traditionele top 3 te vloeren. Bij Feyenoord maakte de Deen Nicolai Jørgensen in de slotfase zijn rentree als invaller. Maar ook de vervanger van Robin van Persie kon niet meer voor de winnende treffer zorgen in Alkmaar.