AZ en PSV zeggen ook te willen stoppen met dit seizoen
i

Getty Images

AZ en PSV zeggen ook te willen stoppen met dit seizoen

Brian Vesseur • 21:40, 02-04-2020 / Laatste Update: 17:15, 13-12-2023

Ajax meldde donderdagochtend al te willen stoppen met het huidige seizoen. PSV en AZ nemen dat standpunt ook in bij het telefonisch overleg, dat onderling werd gevoerd met de 3 clubs.

"Wij snappen als geen ander dat dit een zeer lastig besluit zal zijn", zegt Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, op de website van de Alkmaarse club. "Maar wij vinden de huidige coronasituatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog teveel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen."

Reactie PSV

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, sluit zich daarbij aan. "Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om het restant van de wedstrijden uit te spelen. Ten eerste omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste. Wij zitten in de regio die het hardste getroffen is. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Dan heeft voetbal geen prioriteit meer."