AZ neemt Myron Boadu mee naar De Kuip; toptalent kan na 7 maanden zijn rentree maken
i

BSR/Soccrates

AZ neemt Myron Boadu mee naar De Kuip; toptalent kan na 7 maanden zijn rentree maken

admin • 16:31, 19-04-2019 / Laatste Update: 17:33, 05-01-2024

Geweldig nieuws voor de Alkmaarder fans! AZ'er Myron Boadu keert, ruim 7 maanden na zijn horrorblessure in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, terug bij de selectie van AZ.  Met een beetje geluk kan de 18-jarige spits zaterdag meteen zijn rentree maken tegen - je raadt het niet - Feyenoord!

Na een sliding van Eric Botteghin, ging het volledig mis voor Boadu. Hij brak op 16 september zijn enkel en moest weer een operatie ondergaan, vlak nadat hij eerder door een zware knieblessure ook al onder het mes moest. Boadu kende een heerlijke seizoensstart met 3 goals in zijn eerste 4 competitieduels, maar daarna ging het dus finaal mis voor het jonkie.

Seuntjens bloeit op

AZ miste de jongeling, maar door zijn afwezigheid kon Mats Seuntjens uitgroeien tot de nieuwe aanvalsleider van de Alkmaarders, die in de eredivisie 4 punten achter staan op Feyenoord. Als de Rotterdammers in eigen huis AZ aan de kant schuiven, zijn ze zo goed als zeker van de 3e plek die recht geeft tot rechtstreekse plaatsing voor de Europa League.