AZ heeft een primeur en zendt Europa League-wedstrijd live uit op Facebook
i

Paoline Kruijssen

AZ heeft een primeur en zendt Europa League-wedstrijd live uit op Facebook

admin • 16:35, 31-07-2018 / Laatste Update: 13:37, 05-01-2024

Zit je lekker in het buitenland te genieten van een overheerlijke vakantie of heb je gewoon geen televisie meer? Geen paniek! Het Europa League-duel tussen AZ en FC Kairat Almaty uit Kazachstan is aanstaande donderdag via Facebook te bekijken.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse club de eigen wedstrijd uitzendt via Facebook. Volgens algemeen directeur Robert Eenhoorn is dat misschien wel het begin van een nieuwe ontwikkeling, zo klinkt het in het AD. ,,Bij nieuwe ontwikkelingen staan we bij AZ graag vooraan. We zijn heel benieuwd of er veel belangstelling voor is.”

Verzoeken

Als thuisspelende club beschikt AZ over de uitzendrechten van het duel dat overigens ook gewoon op RTL 7 te zien is. ,,Maar steeds meer mensen kijken ook digitaal tv. En we krijgen bij AZ ook altijd veel verzoeken uit het buitenland waar ze de wedstrijden live kunnen zien. Helemaal nu in de vakantietijd.”

2-0 nederlaag

AZ moet donderdag in Alkmaar tegen FC Kairat een 2-0 nederlaag in Kazachstan goed zien te maken. Anders zit het Europese avontuur er voor de ploeg van trainer John van den Brom al na één ronde weer op.