AZ-supporters zitten na de zomer weer droog: club krijgt vergunning voor nieuw dak
i

ANP

AZ-supporters zitten na de zomer weer droog: club krijgt vergunning voor nieuw dak

admin • 14:37, 12-03-2020 / Laatste Update: 22:45, 08-01-2024

Goed nieuws voor AZ! De voetbalclub heeft de vergunning voor het bouwen van een nieuw dak binnen. In de zomer moet het dak op het stadion worden gezet.

Dat betekent dat AZ het ongeveer 1 jaar zonder dak heeft moeten stellen. Het oude dak stortte op 10 augustus 2019 gedeeltelijk in. De veiligheid bij de bouw van het nieuwe dak staat voorop: "Tijdens het bouwproces gaat de gemeente, vanuit zijn toezichthoudende rol, in goed overleg met AZ nauwkeurig toezien op de veiligheid van het nieuwe dak."

Safety first

"We zijn blij met het besluit van de gemeente Alkmaar. Deze vergunning stelt ons in staat door te gaan met het bouwen aan een optimaal, veilig en comfortabel voetbalstadion voor onze supporters. Voor ons heeft de veiligheid van supporters in de afgelopen periode voorop gestaan en we zijn verheugd dat we daar nu weer een nieuwe stap in kunnen zetten. We hopen dat de vergunningverlening een goede stap is op weg naar een echte samenwerking", laat AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn op de clubwebsite weten.

Sinds december speelt AZ wel gewoon weer thuiswedstrijden in het AFAS Stadion