Barça laat opnieuw punten liggen, Messi niet eens in de basis (video)

admin • 20:43, 29-09-2018 / Laatste Update: 08:46, 15-01-2024

Het lijkt een herhaling van zetten te worden: met een goede coach, Ernesto Valverde en prima spelers, blijft Barcelona toch slecht presteren. Zaterdag kreeg de ploeg van Valverde de kans om weer eens een wedstrijd te winnen, maar het werd gelijkspel tegen Athletic Bilbao.

Het werd 1-1 in Camp Nou. Lionel Messi begon de wedstrijd zelfs op de bank. Eerder al zei de coach van Barcelona dat het 'een belangrijke wedstrijd voor het oog van onze eigen fans' zou worden. Ze moesten zich dus herpakken, maar de mooie woorden van Valverde blijken tevergeefs.

Achterstand Barça

Hoewel Barcelona meer balbezit had, bleek het toch Athletic Bilbao te zijn die het 1e doelpunt van de wedstrijd maakte. De Marcos schoot hem er top in en dus kwam Barça al weer direct op achterstand.

 

Munir El Haddadi was het die die achterstand inhaalde. Wel vrij laat, want hij scoorde in de 84ste minuut met een mooie goal. Maakt niet uit of het vroeg of laat was, hij zat in ieder geval.

 

Na de wedstrijd kwam Messi verhaal halen bij de scheids vanwege een aantal beslissingen waar de aanvaller niet tevreden mee was. De captain kreeg daarvoor zelfs geel.

Afdruipen naar de kleedkamer

Woensdagavond dropen de Barcelona-spelers ook al snel af naar hun kleedkamer. Ze waren op bezoek bij Leganés. Een hekkensluiter nog wel! "Ik kan dit resultaat niet uitleggen", zei Valverde toen. "We moeten er rekening mee houden dat deze dingen kunnen gebeuren en moeten ervoor zorgen dat we de situatie omdraaien."