Barcelona tegen Chinezen in halve finale WK

Barcelona tegen Chinezen in halve finale WK

admin • 14:56, 13-12-2015 / Laatste Update: 17:12, 12-12-2023

De Aziatische kampioen Guangzhou Evergrande heeft zondag de halve finales bereikt van het WK voor clubs in Japan. De Chinese voetbalploeg van de Braziliaanse trainer Luiz Felipe Scolari was in de kwartfinale te sterk voor de Mexicaanse club CF América: 2-1. Guangzhou treft donderdag in de halve finale topfavoriet FC Barcelona, de winnaar van de Champions League.

Uit handen

Als beloning wacht een confrontatie met de sterren van Barcelona. "Niets is onmogelijk'', zei Scolari, de oud-bondscoach die Brazilië in 2002 naar de wereldtitel leidde. 'Big Phil' heeft bij Guangzhou Evergrande de beschikking over veel landgenoten, onder wie de internationals Paulinho en Robinho. "We wilden dolgraag in de halve finale tegen Barcelona spelen. Onze verwachtingen zijn hoog.''

River Plate

De andere halve finale gaat tussen River Plate, de kampioen van Zuid-Amerika, en de Japanse club Sanfrecce Hiroshima. De Japanners klopten de Afrikaanse titelhouder TP Mazembe uit Congo in de kwartfinale met 3-0. Sanfrecce Hiroshima mag als kampioen van gastland Japan meedoen aan het WK voor clubs en opende het toernooi donderdag met winst op Auckland City (2-0). Dankzij de tweede zege schaarde de Japanse ploeg zich zondag zelfs bij de laatste vier.