Bayern gaat een week na 8-0 zege nu ineens met 4-1 (!) onderuit in de Bundesliga
i

BSR Agency

Bayern gaat een week na 8-0 zege nu ineens met 4-1 (!) onderuit in de Bundesliga

Martijn Baars • 19:28, 27-09-2020 / Laatste Update: 13:32, 08-01-2024

Geloof het of niet, maar Bayern München heeft zondagmiddag keihard verloren in de Bundesliga. Een week na de 8-0 zege op Schalke 04 en een paar dagen na het winnen van de Europese Supercup, was zondag Hoffenheim met liefst 4-1 te sterk.

En het was echt niet zo dat Bayern met een B-elftal startte. Alleen de Nederlandse spits Joshua Zirkzee verving in de punt Robert Lewandowski. Verder stonden gewoon de sterren in de basis: Müller, Gnabry, Sané, Kimmich, Tolisso, Pavard, Boateng, Alaba en Davies.

Doelpuntenmakers

Hoffenheim kwam al vroeg op voorsprong via Ermin Bicakcic. Binnen het halfuur stond het zelfs al 2-0, via een goal van Dabbur. Hoffenheim zag Kimmich nog de 2-1 maken, maar daarna kwam Hoffenheim eigenlijk niet meer in de problemen. Man in vorm Andrey Kramaric zorgde met 2 goals voor een feestdag bij Hoffenheim. De laatste goal viel diep in blessuretijd uit een penalty.

Concurrentie faalt ook

Bayern heeft het 'geluk' dat concurrenten Borussia Dortmund en RB Leipzig ook allebei niet wonnen. Dortmund verloor bij FC Augsburg en Leipzig speelde gelijk tegen Bayer Leverkusen. Hoffenheim is nu de nieuwe koploper in de Bundesliga.