Bayern München nadert RB Leipzig na showtje tegen Schalke

BSR Agency

Trevor Wagener • 21:54, 25-01-2020 / Laatste Update: 10:56, 07-01-2024

De Duitse topclub Bayern München is in de Bundesliga koploper RB Leipzig tot op 1 punt genaderd. De titelhouder profiteerde optimaal van de nederlaag van de lijstaanvoerder bij Eintracht Frankfurt. Leipzig ging met 2-0 onderuit.

De Duitse recordkampioen won op eigen veld met 5-0 van subtopper Schalke 04. Doelman Markus Schubert, de vervanger van de geschorste Alexander Nübel, speelde bij de kansloze bezoekers een ongelukkige wedstrijd.

TORRRR

Voor de thuisclub kwamen in de 1e helft Robert Lewandowski en Thomas Müller tot scoren. Na de pauze voerden Leon Goretzka, Thiago en Serge Gnabry de score verder op. Lewandowski, de topschutter van de Bundesliga, bracht zijn competitietotaal op 21 treffers.

Spannend

Het speelse Bayern miste na de rust nog diverse kansen op een hogere uitslag. De Nederlandse tiener Joshua Zirkzee bleef bij de thuisclub op de bank. Na 19 duels heeft Leipzig 40 punten, staat Bayern op 39 en Borussia Mönchengladbach op 38. De nummer 3 versloeg zaterdag FSV Mainz met 3-1.