Bayern München trekt aan langste eind in krankzinnig gevecht met Juventus

admin • 00:16, 17-03-2016 / Laatste Update: 14:25, 12-12-2023

Bayern München heeft zich ten koste van Juventus geplaatst voor de laatste acht van de Champions League. Lang leek Juventus de Duitsers in eigen huis het zwijgen op te leggen, maar de ploeg van Guardiola rechtte de rug en knokte zich op zijn Duits naar de kwartfinale.

Juventus begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de 5e minuut al op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Paul Pogba. De Fransman schoot de bal binnen na geklungel in de verdediging van de Duitsers. Met name David Alaba liep te stuntelen en Pogba wist daar wel raad mee. Na de openingstreffer van de Italianen kwam Bayern iets beter in de wedstrijd, maar tot echte kansen leidde dat niet.

Halverwege de eerste helft, in de 27e minuut, kwam Juventus zelfs al op een 0-2 voorsprong door een doelpunt van Juan Cuadrado. Na een prachtige slalom van Morata kwam de bal bij Cuadrado terecht, die de bal beheerst langs Neuer schoot. Een sensatie in München was in de maak.

Bayern knokt zich knap terug

Ook in de tweede helft was het Juventus dat de toon sloeg. De Italianen waren sterk in de counter en hadden genoeg kansen op de 0-3, maar verzuimden te scoren. Iets wat Bayern München wel deed in de 72e minuut. Robert Lewandowski kopte de aansluitingstreffer binnen. Vanaf dat moment zette Bayern alles op alles en stond Juve met de rug tegen de muur. Het harde werken van de Duitsers werd beloond. In de blessuretijd schoot Duitser Thomas Müller op zijn Duits de 2-2 tegen de touwen: verlengen!

Duitsers langste adem in verlenging

In de eerste helft van de verlenging waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft van de verlenging was de vermoeidheid aan beide kanten zichtbaar, en Bayern was de ploeg die daar van profiteerde. Invaller Thiago schoot Bayern in de 107e minuut op een 3-2 voorsprong en slechts twee minuten later tekende Kingsley Coman, ook invaller, in de counter voor de 4-2.

Bayern München heeft zich daardoor geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Eerder plaatste Barcelona zich al ten koste van Arsenal voor de laatste acht van het miljoenenbal.