De bekendste persconferenties van een boze Van Gaal
i

ProShots

De bekendste persconferenties van een boze Van Gaal

admin • 21:50, 23-12-2015 / Laatste Update: 11:24, 15-01-2024

Saai is het nooit als je Louis van Gaal met journalisten in één ruimte zet. De Britse voetbalpers dacht de afgelopen anderhalf jaar toch ook best wel iets met de trainer van Manchester United te hebben meegemaakt. Ze kunnen daar wel een boekje maken van al zijn oneliners in steenkolenengels. Maar Van Gaal wist hen woensdag desondanks toch weer te verrassen. Na een tirade van welgeteld 4 minuten en 58 seconden, met af en toe doodse stiltes daartussen, beende hij boos de zaal uit. Zijn trouwe volg

,,Geniet van de wijn en de mince pie, goodbye'', rijmde Van Gaal terwijl hij de uitgang opzocht. Zijn laatste opmerking riep herinneringen op aan het gedicht dat hij eind 2003 keurig had voorbereid voor zijn terugkeer bij Ajax als technisch directeur. De hele persconferentie van de trainer die zo onder druk staat bij de grootste club van Engeland past in het rijtje van misschien wel de drie bekendste optredens in de media die hij ooit heeft gegeven.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=eu7kmI7WW8I[/embed]

Min min

,,Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom'', schreeuwde Van Gaal na afloop van een wedstrijd in 1996 naar onder anderen Ted van Leeuwen, toen nog journalist en tegenwoordig technisch directeur van FC Twente.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=iYAhb2BKZIE[/embed]

Zijn eerste afscheid bij het Nederlands elftal, na de uitschakeling in het kwalificatietoernooi voor WK van 2002, was ook al snel legendarisch. ,,KNVB plus, plus. Media min, min'', was het rapportcijfer van Van Gaal voor de Nederlandse pers. De toenmalige directeur betaald voetbal Henk Kesler zat naast de scheidend bondscoach aan tafel. Zijn gezicht werd roder en roder. Kesler leek steeds kleiner en kleiner te worden.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1hhNi523vQw[/embed]

'Siempre negativo'

De Spaanse pers weet ook hoe Van Gaal afscheid neemt. ,,Amigos de la prensa, yo me voy. Felicidades.'' (vrienden van de pers, ik vertrek. Gefeliciteerd), beet hij de verzamelde media tijdens een geruchtmakende persconferentie na zijn eerste vertrek bij Barcelona toe. 'Siempre negativo' (altijd negatief), was zijn oordeel over de Spaanse pers.