Belgen ondervragen ex-bondscoach Leekens in corruptie-onderzoek
i

REUTERS

Belgen ondervragen ex-bondscoach Leekens in corruptie-onderzoek

admin • 22:25, 25-06-2019 / Laatste Update: 14:08, 12-12-2023

In het lopende onderzoek naar fraude in het Belgische profvoetbal is dinsdag onder anderen Georges Leekens, ex-bondscoach van België, ondervraagd. De 70-jarige Belg, begin deze eeuw nog een jaartje trainer van Roda JC, meldde zich bij het bureau van de politie in Hasselt in gezelschap van 2 advocaten.

Ook Herman Van Holsbeeck, ex-manager van Anderlecht, en ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker behoorden volgens de VRT tot de ondervraagde personen.

Geen namen

Het federale parket in België bevestigde dat er deze week opnieuw verhoren plaatsvinden in het onderzoek naar omkoping en matchfixing, maar wilde geen namen noemen. “We willen enkele personen onder meer confronteren met verklaringen, die door Dejan Veljkovic zijn afgelegd”, liet een woordvoerder weten. Veljkovic is de Servisch-Belgische makelaar die een deal met het gerecht sloot en een ‘spijtoptant’ werd.

Lokeren

Leekens werkte onder meer met Veljkovic samen tijdens zijn periodes als trainer van SC Lokeren. Tot voor kort was de oud-bondscoach als trainer actief in Iran.