Belgische fans diep geraakt door onderzoek naar criminele activeiten
i

Getty Images

Belgische fans diep geraakt door onderzoek naar criminele activeiten

admin • 20:13, 11-10-2018 / Laatste Update: 10:03, 05-01-2024

Het grote onderzoek van justitie naar fraude in het Belgische voetbal doet zeer bij de supporters. Dat zegt Eddy Janssis, voorzitter van de overkoepelende organisatie Belgian Supporters.

Volgens hem zijn de fans 'heel diep in het hart geraakt'. ,,Wij verwachten dat de voetbalbond en de hoogste voetbalklasse, de Jupiler Pro League, zo snel mogelijk orde op zaken stellen'', aldus Janssis.

Matchfixing zorgt voor toneelstuk

Janssis maakt zich vooral zorgen over eventuele manipulatie van wedstrijden. ,,Dat is het ergste wat een supporter kan overkomen. Je gaat vol overgave naar een wedstrijd kijken, maar dan blijkt de uitslag al vast te staan. Het mooie van voetbal is dat je niet weet wat er gaat gebeuren. Anders kun je beter naar een toneelstuk gaan.''

'Belangrijk'

Wel is hij blij met de actie van justitie. ,,Het belangrijkste is dat de juiste mensen worden aangepakt en dat de naam van personen die er niets mee hebben te maken wordt gezuiverd.''

Geen voetbal

Er wordt dit weekend verder ook helemaal niet gevoetbald in België. Door de interlandbreak lag sowieso de Jupiler Pro League al op z'n gat, maar nu gaat er ook een streep door de 10e speelronde van de Belgische 1e divisie.