Belgen krijgen dikke zak geld bij WK-winst
i

BELGA

Belgen krijgen dikke zak geld bij WK-winst

admin • 15:04, 30-08-2017 / Laatste Update: 08:48, 07-01-2024

Het duurde even, maar de Belgische voetbalbond en de internationals zijn het eindelijk eens over de premies die de spelers krijgen. De premies worden een stuk lager, maar als de Belgen volgend jaar in Rusland de wereldtitel, dan mogen ze absoluut niet klagen.

De vorige keer dat de bond en de spelers een afspraak maakten over de premies moesten ze nog naar het WK van 2014 in Brazilië. Die bedragen waren zó hoog, dat de Belgische bond KBVB het financieel redelijk zwaar kreeg. Daarom moesten de bedragen naar beneden.

Meerdere Belgische kranten, waaronder Het Laatste Nieuws, melden woensdag dat de spelers akkoord zijn gegaan om de premie voor het kwalificeren voor het WK 40 procent te verminderen: 132.000 euro per speler in plaats van 220.000 euro. Ook de premies voor het EK 2020 en het WK 2022 werden al bepaald. De Belgische voetbalbond bespaart daardoor 2 tot 2,5 miljoen euro.

Belangrijke spelers

"Het akkoord kwam tot stand na diverse onderhandelingsrondes waarbij beide partijen naar elkaar zijn toegegroeid'', zegt de Belgische bond in een verklaring. Het akkoord moet nog getekend worden, maar er is een overeenkomst met de spelersdelegatie, bestaande uit Jan Vertonghen, Thibaut Courtois, Eden Hazard en Vincent Kompany.