Bergwijn gaat shoppen voor kwetsbare mensen in Almere
i

Pim Ras Fotografie

Bergwijn gaat shoppen voor kwetsbare mensen in Almere

admin • 20:12, 23-12-2018 / Laatste Update: 05:53, 05-01-2024

Een mooi gebaar van Steven Bergwijn. De aanvaller heeft zondag voor zo’n 1000 euro aan boodschappen gedaan, bedoeld voor mensen die het wat minder hebben in Almere.

Bergwijn ondersteunt met deze actie de Stichting Buitengewoon Almere, een samenwerking tussen verschillende organisaties die gezonde maaltijden maken van voedseloverschotten, speciaal voor kwetsbare mensen in Almere.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Bergwijn heeft vandaag de voedselbank in Almere een flinke donatie gedaan.

De aanvaller van PSV stelde het honorarium dat hij kreeg voor een reclame voor PSV-sponsor @JumboSupermarkt volledig ter beschikking aan de voedselbank van de stad waar hij opgroeide.

pic.twitter.com/pSYacl2keO

— PSV (@PSV) 23 december 2018

Waardebonnen

PSV-sponsor Jumbo gaf Bergwijn zo’n 1000 euro aan waardebonnen voor zijn actie als dank voor  commerciële activiteiten. De aanvaller besloot van die cadeautjes te gaan shoppen in de stad waar hij opgroeide. ''Goed eten is heel belangrijk. Als je hoort hoeveel mensen en gezinnen niet veel te eten hebben, wil ik graag mijn steentje bijdragen”, zei Bergwijn tegen Omroep Flevoland.

Gaaf kerstcadeau

''Ik was helemaal verbaasd. Wat een gaaf kerstcadeau!'', aldus een woordvoerder van de stichting. ''Alle houdbare producten die we binnenkrijgen, stoppen we in boodschappentassen om uit te delen. Voor 1000 euro kunnen we echt heel veel producten toevoegen.'' Bergwijn stond in een shirtje van de stichting bij de lokale super.