Bizar: Parma - SPAL minuut voor aftrap uitgesteld door coronastress
i

Getty Images

Bizar: Parma - SPAL minuut voor aftrap uitgesteld door coronastress

admin • 13:53, 08-03-2020 / Laatste Update: 23:28, 04-01-2024

Het coronavirus heeft heel het Italiaanse voetbal in zijn greep. Dat bleek zondagmiddag maar weer. De potjes in de Serie A zouden al zonder publiek gespeeld worden uit angst dat het virus verder verspreid ging worden. Maar vlak voor de aftrap van Parma-SPAL werd de coronastress nog groter.

Update 13.10: De wedstrijd gaat toch door, zo lijkt het. Het nieuwe tijdstip is 13.45 uur. Dit zou ook betekenen dat alle andere potjes - waaronder Juventus - Inter - zondag 'gewoon' doorgaan.

Echt vlak voordat de wedstrijd zou beginnen (12.30 uur) kwam de minister van sport in Italië namelijk met de mededeling dat het hem beter lijkt dat de competitie helemaal wordt stilgelegd.

Er gaan veel stemmen op in Italië om de competitie ook helemaal stil te leggen, want de gezondheid van iedereen komt natuurlijk voorop. Maar om dat nou 5 minuten voor een wedstrijd te bepalen, is wat slordig.

Overigens zou een definitieve staking van de Serie A zo goed als betekenen dat de competitie niet afgemaakt kan worden. Check daar hierrr meer over!

De aftrap van Parma-SPAL is na de uitlatingen van Spadafora met een half uur uitgesteld. Spelers kwamen al het veld op. Totaal bizarre situatie.

— Willem Haak (@WillemHaak) March 8, 2020

Vrij desastreus hoe de FIGC en de Serie A de situatie aanpakken. Een duel uitstellen op het moment dat spelers al het veld opkomen getuigt niet van maximale controle. Situatie lastig te managen, maar aanpak is allerminst overtuigend. Hoe dan ook zit einde competitie er dik in.

— Willem Haak (@WillemHaak) March 8, 2020