Blessuregolf Ajax: Op deze spelers kunnen de Amsterdammers terugvallen
i

BSR

Blessuregolf Ajax: Op deze spelers kunnen de Amsterdammers terugvallen

admin • 11:22, 04-02-2020 / Laatste Update: 07:37, 08-01-2024

Met blessures voor Daley Blind, Joël Veltman, Hakim Ziyech, Quincy Promes, Ryan Babel, David Neres en Zakaria Labyad is de ziekenboeg bij Ajax enorm. Sportnieuws.nl struint de Ajax-selecties af om te kijken wie Erik ten Hag nog achter de hand heeft.

Zondag speelt Ajax de eerstvolgende wedstrijd tegen FC Utrecht. Spelers die tegen PSV al in de basis stonden, worden hier niet meegenomen.

Centrale verdedigers: Edson Alvarez en Kik Pierie

Alleen al voor Alvarez (15) en Pierie (5) betaalde Ajax 20 miljoen euro. Tot nu toe zien we er nog weinig van terug. Alvarez kreeg vooral kansen in de Champions League, waar hij op het middenveld werd opgesteld en weinig indruk maakte. De 19-jarige Pierie heeft namens sc Heerenveen al 62 eredivisiepotjes in de benen, maar bij Ajax wacht hij nog altijd op zijn debuut. Het voordeel van Pierie: hij is linksbenig. De plek die nu open staat bij Ajax is die van linkercentrumverdediger.

Spitsen: Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey

Lang heeft Ajax het met Dusan Tadic als spits kunnen doen, maar nu zo'n beetje alle vleugelspelers eruit liggen speelt de Serviër weer vanaf de flanken. Het zou kunnen dat Ryan Babel aankomende zondag alweer fit genoeg is. Zo niet, dan kan Erik ten Hag nog altijd terugvallen op meerdere échte centrumspitsen.

Klaas Jan Huntelaar (36) is by far de meest ervaren optie. The Hunter begon met 8 goals in 11 wedstrijden lekker aan het seizoen, maar daarna hebben we minder van hem gezien. Huntelaar staat sinds zijn 2 goals tegen FC Twente (2-5) op 1 december droog.

Een andere optie is Lassina Traoré. Het neefje van oud-Ajacied Bertrand was een tijdje topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Omdat Traoré steeds meer minuten maakt voor het 1e, komt hij sinds november al niet meer in actie voor Jong. Sindsdien scoorde hij 1 keer in de Eredivisie, in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag

Brian Brobbey is door de 'promotie' van Traoré de nieuwe nummer 9 van Jong Ajax. Ook hij doet het lekker op het 2e niveau. Na 11 wedstrijden heeft hij er 6 goals in liggen.

Links/rechtsbuiten: Danilo en Naci Ünüvar

Met het gemis van Promes, Neres, Labyad en (eventueel) Ziyech heeft Ajax op de linksbuitenpositie het grootste probleem. In de selectie zit op dit moment niemand die vertrouwd is op die positie. Dusan Tadic zou er eventueel kunnen spelen, maar dan komt er een gat op de rechtsbuitenpositie. Wil Ten Hag dit probleem opvangen met een échte buitenspeler, dan moet hij een speler van Jong Ajax de kans geven. Op dit moment spelen Danilo Pereira en Naci Ünüvar daar de sterren van de hemel.

Ünüvar, die pas 16 is, is al een tijdje een bekende naam is op De Toekomst. Hij heeft nog maar 5 duels voor Jong Ajax in de benen, maar debuteerde ook al voor het grote Ajax. In de bekerwedstrijd tegen Spakenburg vierde hij zijn Ajax-debuut met een goal.

De Braziliaan Danilo is met zijn 20 jaar al een stuk ouder dan Ünüvar. De buitenspeler miste door een hamstringblessure een groot deel van het seizoen, maar lijkt nu helemaal in vorm te zijn. In de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (5-1), scoorde Danilo 3 keer. 1 wedstrijd eerder, tegen NEC (3-3) scoorde Danilo ook al.