Blikjes-vedette Forsberg redt Zweden in Scandinavische derby

AFP

Robert Hüsken • 00:49, 09-09-2019 / Laatste Update: 10:07, 08-01-2024

Emil Forsberg heeft de EK-hoop van Zweden levend gehouden. De regisseur van RasenBallsport Leipzig voorkwam een pijnlijke thuisnederlaag tegen buurman Noorwegen: 1-1. De middenvelder van de Duitse blikjesclub scoorde in de 60ste minuut de gelijkmaker.

Vlak voor rust had Stefan Johansen op aangeven van Martin Odegaard voor de bezoekers uit Noorwegen gescoord (0-1).

Spanje

Spanje blijft ongeslagen aan de leiding in kwalificatiegroep F voor het EK voetbal. De Spanjaarden wonnen met 4-0 van De Faeröer. Rodrigo had Spanje met twee treffers op 2-0 gebracht. Paco Alcácer verdubbelde de score nog met twee doelpunten in de negentigste minuut en in blessuretijd.

Record Ramos

Aanvoerder Sergio Ramos (33) speelde voor Spanje zijn 167ste interland. Daarmee is de centrale verdediger van Real Madrid op gelijke hoogte gekomen met recordhouder Iker Casillas. Na een misser van Ramos moest doelman David De Gea redding brengen op een doelkans van De Faeröer.

Spanje gaat aan de leiding met 18 punten uit zes duels. Zweden staat tweede met elf punten, één meer dan Roemenië dat eerder op de dag met 1-0 had gewonnen van Malta. Noorwegen volgt met negen punten.