BLOG: Breng de WAG van Foppe in beeld

BLOG: Breng de WAG van Foppe in beeld

admin • 19:07, 11-12-2015 / Laatste Update: 03:43, 07-01-2024

Leuk hoor, al die mooie chicks van voetballers die steeds in beeld komen. Maar het is tijd voor de vrouw van Foppe de Haan, vindt onze blogger Bram Steenbeek. 'Bedelf haar onder bossen met rode rozen en zorg voor pannen vol pompeblêdensoep.'

Het was dinsdag een mooie dag voor het Nederlands voetbal. PSV overwintert sinds negen jaar weer eens in de Champions League. Dat was echter niet het hoogtepunt van de wedstrijd. De eerste helft was zo saai dat de camera vaak richting het publiek ging. Juist toen ging het los in de groepsapp van onze redactie.

In de eerste 45 minuten werd in de Sportnieuws-groepsapp meer gejuicht dan in het tweede bedrijf. En dat terwijl PSV in de eerste helft een tempo speelde die elf opa’s achter een rollater met gemak konden bijbenen. Er viel helemaal niets te juichen. Niet eens een klein beetje. Maar toch, elke keer als die tribune in beeld kwam, schreeuwden wij onze digitale kelen schor.

Eerst was het de vrouw van Arias. Toen die van Lestienne. En wij juichen alsof Pröpper de verlossende 2-1 maakte. In Engeland zijn de spelersvrouwen sinds de escapades van John Terry al wat langer even belangrijk als de uitslag van de wedstrijd. Misschien wel belangrijker. We kennen het fameuze moment met Wayne Bridge, met wiens vrouw de aanvoerder van Chelsea niet alleen gezelschapsspellen speelde. Het ging er weken over.

Sindsdien zijn we vervloekt. Elke wedstrijd moet er gescoord worden, maar moet er óók minimaal één WAG in beeld zijn geweest. Ook al heeft de schone dame nog niet eens een voetballer aan de haak geslagen.  Sommigen halen de samenvattingen zelfs. Of ik daar moeite mee heb? Niet altijd.

Toen de Sunderland-fans de vrouw van Dick Advocaat smeekten om aan te blijven als manager van de club, bijvoorbeeld. Ze zamelden geld in voor een stuk of honderd bosjes bloemen. Maar in beeld komen deed ze niet. Niet eens met een bos rozen. Als de rimpels niet plat gebotoxt zijn, ben je de camera blijkbaar niet waard.

Maar dit weekend moet één van de eredivisie-camera’s op het publiek gericht zijn. Het is immers bijna kerst.

Ik wil geen sexy kerstvrouw zien. Geen modepopje. Geen dubbel-D prostituee. Breng de WAG van Foppe de Haan in beeld. Minimaal vijf minuten. Bedelf haar onder bossen met rode rozen en zorg voor pannen vol pompeblêdensoep. Het maakt mij niet uit dat ik daardoor een actie van Sam Larsson mis. Of een doelpunt Henk Veerman of Mitchell te Vrede.

Als Heerenveen – Excelsior hetzelfde oogt als de eerste helft van PSV, ben ik ervoor dat we 45 minuten naar Foppes WAG kijken. Zet haar in het zonnetje. Laat onze groepsapp weer ontploffen, zonder dat er nog maar één schot op goal geweest is. De WAG van Foppe kan ons het mooiste kerstcadeau in jaren geven. Nog minimaal een half jaar De Haan aan het roer bij Heerenveen. Daar kan geen gourmetschotel tegenop.

Door: Bram Steenbeek