BLOG: de vakantie van de gebroeders Pröpper
i

Pro Shots

BLOG: de vakantie van de gebroeders Pröpper

admin • 16:14, 08-04-2016 / Laatste Update: 08:04, 08-01-2024

Davy Pröpper heeft de titel nog niet uit zijn hoofd gezet. Nee, nee. De middenvelder van PSV gelooft nog volop in de kansen voor zijn ploeg. Hoewel er nog een paar potjes zijn te spelen, blikte Davy alvast vooruit naar de laatste speelronde. Niet naar zijn eigen wedstrijd, maar die van zijn broer Robin. Sportnieuws-redacteur Bram Steenbeek blikt vooruit op een vakantie die komen gaat...

De verdediger van De Graafschap neemt het dan op tegen Ajax en als De Graafschap wint, gaan de gebroeders Pröpper gezellig samen op vakantie.

En ja: dan ga je wel effe je best doen natuurlijk. De Superboeren kunnen elk bonuspuntje gebruiken, inclusief die bij Ajax, maar dat is natuurlijk niet dé reden waarom Robin wil winnen van Ajax. Dat is de vakantie. Die maakt een heel seizoen verliezen méér dan goed.

En dan mag 'ie nog de bestemming kiezen ook.

[poules_game team="psv"]

Wat een feest. Davy is na die quote voor mij de Young Sepp Blatter. Die machtsgeile Zwitser, Davy Pröpper en velen voor hen proberen de tegenstanders van hun grootste concurrent te paaien met mooie vooruitzichten in luxe accommodaties. Alvast extra motivatie voor een wedstrijd die over een paar weken pas gespeeld gaat worden. Dat Blatter daar wél succes mee boekte en voetballers over het algemeen niet, zegt meer dan genoeg.

Het lijkt me niet dat die twee gezellig gaan rukken in een blokhut op de Veluwe.

 

Waar zou die vakantie dan überhaupt heen gaan? Het lijkt me niet dat die twee gezellig gaan rukken in een blokhut op de Veluwe. Een weekendje Amsterdam zit er ook niet in; de overlevingskans bij een tripje naar een oorlogsgebied is nog groter. Frankrijk is te pijnlijk voor Davy en Robin zit waarschijnlijk ook niet op die zielige verhalen over het missen van het EK te wachten.

Wat ik me vooral afvroeg toen ik het bericht over de aanmoediging las: wat als Davy op de laatste speeldag staat te slapen op het veld? Bijvoorbeeld omdat hij te lang met zijn bro heeft geappt over mogelijke locaties van hun trip... En stel je voor dat PSV daardoor het kampioenschap verliest, ondanks dat De Graafschap van Ajax wint. Wat gebeurt er dan met de vakantie van de gebroeders Pröpper? Gaat 'ie dan nog door of mag Robin het reisje dan gaan vergoeden?

Ik denk het niet. Davy lijkt me een man van zijn woord. Natuurlijk neemt hij Robin dan mee op reis. Of zijn broertje daar interesse in heeft, hangt van twee dingen af: wie de tegenstanders zijn in de voorronde van de Champions League en of Davy Robin in zijn sporttas kan meesmokkelen.

[poules_game team="de-graafschap"]

Door: Bram Steenbeek