BLOG: You'll never walk alone, Jones

Brian Vesseur • 13:42, 05-01-2016 / Laatste Update: 00:09, 13-12-2023

Brad Jones verdedigt sinds deze winter het doel van NEC. Een opvallende aankoop, aangezien de Australiër ook het shirt heeft gedragen van een grote club als Liverpool. Tijdens zijn periode in Engeland kwam er een ontroerend verhaal van de doelman naar buiten.

Een verhaal over Luca. Het dateert uit 2012. 10 april 2012 om precies te zijn. De locatie was het Ewood Park in Blackburn, waar de Premier League-wedstrijd Blackburn Rovers - Liverpool werd gespeeld. Maxi Rodríguez schoot de uitploeg binnen 16 minuten op een 0-2 voorsprong. Klaar. Wedstrijd gespeeld.

Tot Doni van het veld werd gestuurd. De Braziliaanse doelman was de vervanger van de geschorste Pepe Reina. De 3e keeper moest opgeroepen worden. Brad Jones. Op de bank betrekken de gezichten. Geen grappen, bekijk het filmpje zo maar onder dit artikel.

Het was in minuut 25 dat Doni eraf moest. Met nog een penalty erbij ook. Jones mocht het boeltje gaan oplossen. Op de bank zie je Dirk Kuyt smoezen met Luis Suarez. Maar Brad Jones pakt de penalty. Zoals het verhaal dat wilde.

Het verhaal over Luca dus. Het zoontje van Brad, die een paar maanden voor deze wedstrijd om het leven kwam. Tegen Chelsea stond Anfield op om te klappen voor de doelman en zijn verlies. Omdat ook Brad Jones nooit alleen zal lopen. Een minuut stilte ging eraan vooraf. You'll never walk alone.

Terug naar de wedstrijd, waar Jones voor het eerst sinds het verlies een kans kreeg onder de lat. Liverpool won, met 2-3. 4 dagen later mocht Jones weer aantreden. Nu voor de volle 90 minuten. De halve finale van de FA Cup tegen aartsrivaal Everton.

Ondanks dat de uitploeg op voorsprong kwam, won Liverpool met 2-1. Het elftal van onder andere Stewart Downing en Jay Spearing (ken je ze nog?) ging door naar de finale! De spelers van Liverpool dankten het succes aan Brad Jones en zijn ontroerende verhaal.

Het verhaal van Luca had gezorgd voor een plek in de FA Cup-finale. Tegen Chelsea, met Pepe Reina weer op de goal en Doni weer op de bank. Als je een verhaal zo wilt ruïneren, is het logisch dat je de finale ook verliest. Ondanks een goal van invaller Andy Carroll, werd het 2-1 voor Chelsea in het Wembley Stadium.

Een speler als Anthony Limbombe gaat vragen aan Jones hoe het is om voor Liverpool te spelen. Dat weet ik nu al. Terecht ook. De Australische doelman zal met blijdschap kunnen zeggen dat je bij The Reds nooit, maar dan ook nooit alleen hoeft te lopen.

Door: Brian Vesseur