De Boer begint met verlies in MLS tegen ploeg van Rooney

BSR/Soccrates

admin • 10:45, 04-03-2019 / Laatste Update: 09:32, 12-12-2023

Frank de Boer (48) is net als eerder in de Serie A en de Premier League slecht van start gegaan in een nieuwe competitie. Atlanta United, de trotse titelverdediger in de MLS, verloor vannacht bij de seizoensstart in een ijskoud en regenachtig Washington met 2-0 van DC United, waar Rooney aanvoerder is.

DC United kreeg in de 1e helft al snel een aantal goede kansen, maar Atlanta United-doelman Brad Guzan kon nog redden op een schot van Gonzalo Jara en een poging van Wayne Rooney ging net naast het doel.

Voor rust al achter

Vlak voor rust viel de verdiende 1-0 voor DC United alsnog. Uit een corner van Rooney kwam de bal via de Argentijnse spelmaker Luciano Acosta voor de voeten van zijn landgenoot Paul Arriola, die van dichtbij eenvoudig kon binnenschieten. Meer dan een klein kansje voor Héctor Villalba stelde Atlanta United daar niet tegenover.

In de 57ste minuut viel de 2-0 voor DC United. De ervaren doelman Brad Guzan (60 interlands voor de Verenigde Staten) verkeek zich op het gladde veld op een schot van Acosta, die ondanks zijn 1,60 meter de grote uitblinker was bij de club uit Washington.

Ook het officiële debuut voor De Boer als oefenmeester bij Atlanta ging al verloren

De CONCAF Champions League

Atlanta United speelt komende donderdag (04.00 uur) in Mexico de uitwedstrijd bij Monterrey in de kwartfinale van de CONCACAF Champions League. In de 8e finales rekende Atlanta United af met Herediano. Na de 3-1 nederlaag in Costa Rica werd de return in de Verenigde Staten met 4-0 gewonnen.

Monstertrucks houden stadion bezet

Deze wedstrijd werd gespeeld in het kleine Fifth Third Bank Stadium in Kennesaw, omdat er in het imposante Mercedes-Benz Stadium nog een monstertruck-evenement werd gehouden. Zondagavond (22.00 uur) zal De Boer wel voor het eerst een wedstrijd coachen in het Mercedes-Benz Stadium, waar zo'n 60.000 fanatieke fans zullen rekenen op een goed resultaat tegen MLS-nieuwkomer FC Cincinnati.

Niet 1e slechte start

In de zomer van 2017 vertrok de De Boer van Ajax naar Internazionale. Daar verloor de Nederlander zijn 1e competitieduel en na 5 zeges in 14 wedstrijden werd hij al ontslagen. In de zomer van 2018 ging De Boer aan de slag bij Crystal Palace, maar daar werd hij na 4 nederlagen in de Premier League al ontslagen.