Boos Fortuna gaat voorlopig niet meer praten met 'liegende' journalisten
i

Pro Shots

Boos Fortuna gaat voorlopig niet meer praten met 'liegende' journalisten

admin • 18:49, 02-11-2016 / Laatste Update: 03:11, 07-01-2024

Pech voor de sportjournalisten van de Limburgse kranten. Fortuna Sittard gaat een week niet met ze in gesprek omdat het boos is. En dat hebben de journalisten aan zichzelf te wijten. Ze zouden onjuiste informatie brengen en daar geen verandering in brengen.

Fortuna meldt dat op de clubsite. De journalisten mogen wel gewoon naar trainingen en wedstrijden komen, maar medewerkers gaan niet met ze in gesprek. In principe duurt de 'adempauze' tot volgende week woensdag.

Belangrijk

Fortuna baalt dat er geen wederzijds respect is. De club schrijft dat het een vruchtbare en goede relatie met de pers buitengewoon belangrijk vindt, maar dat de leiding van de Limburgse kranten niets doet aan de foute berichtgeving.

De berichten zijn volgens Fortuna negatief en de druppel is een column van woensdag, waarin wordt gesteld dat Perr Schuurs niet met de media mag praten. "Fortuna heeft MGL juist al tweemaal expliciet uitgenodigd om Schuurs te interviewen. MGL ging telkens niet op dit verzoek in", aldus de club in een statement.