Bosz en Leverkusen jagen op Champions League: 'In 1 week kunnen we álles winnen'
i

EPA

Bosz en Leverkusen jagen op Champions League: 'In 1 week kunnen we álles winnen'

Martijn Baars • 18:00, 19-06-2020 / Laatste Update: 19:18, 08-01-2024

2 overwinningen: dat eist trainer Peter Bosz van zijn spelers bij Bayer Leverkusen. "We hebben nog 2 finales in de Bundesliga, de spelers weten waar het om gaat. We kunnen in een week tijd álles winnen”, zegt Bosz, wiens elftal in de Bundesliga op de 4e plaats staat.

En dat is precies genoeg: de 1e 4 clubs plaatsen zich voor de Champions League. Leverkusen heeft 6 en 3 punten minder dan Borussia Dortmund en RB Leipzig en 1 punt meer dan nummer 5 Borussia Mönchengladbach. "We moeten niet naar Gladbach, Leipzig of Dortmund kijken, maar alleen naar onszelf. We moeten het zelf doen”, zegt Bosz. "Als we 2 keer winnen, zijn we zeker van de Champions League."

Hertha-uit en Mainz-thuis

Leverkusen speelt zaterdag in Berlijn tegen Hertha BSC, dat als nummer 11 van de ranglijst nergens meer om speelt. De ploeg van Bosz sluit de competitie op 27 juni af met een thuiswedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05. Een week later speelt Leverkusen ook nog de Duitse bekerfinale tegen landskampioen Bayern München.

Broertjes Bender

Het meespelen van Sven Bender is twijfelachtig. De verdediger viel woensdag geblesseerd uit tegen 1. FC Köln (3-1). Zijn broer Lars Bender en Karim Bellarabi kunnen zeker niet meedoen tegen Hertha BSC.