Brands is het niet eens met Cocu over transferbeleid
i

Joep Leenen

Brands is het niet eens met Cocu over transferbeleid

admin • 21:03, 01-02-2018 / Laatste Update: 09:04, 05-01-2024

PSV heeft de afgelopen transferperiode hard gezocht naar een linksback, maar trok die uiteindelijk niet aan. Directeur voetbalzaken Marcel Brands wilde het groepsproces ook eigenlijk niet verstoren, dus super hard heeft hij schijnbaar ook niet meer gezocht.

Daarnaast is hij het ook niet eens met zijn trainer Phillip Cocu. Die zei dat PSV het niet goed heeft gedaan op de transfermarkt.

"We wilden het groepsproces niet verstoren en bovendien spelen we nog maar een beperkt aantal wedstrijden", zo gaf hij aan. "Daarbij hebben we eerst naar de lange termijn gekeken." Geen van alle namen op deze lijst bleek haalbaar. De technisch manager liet onder anderen weten dat Jaïro Riedewald een optie was.

Korte termijn

Als het niet lukt op de lange termijn komt vanzelf wel de korte termijn in beeld.Maar daar bleek de oplossing ook niet te zitten. PSV lijkt al een nieuwe oplossing voor de linkerkant van de defensie voorhanden te hebben vanaf seizoen 2018/2019, maar Brands wilde daar verder niet op ingaan.

Niet met PSV in zee

"Wij hebben met zijn allen vanaf dag 1 geweten wat we doen en waarom we het doen. Er zijn ook spelers die de stap naar PSV niet geschikt vinden. Dan gaan we daar niet mee om zee. Ik denk dat we een prima transferwindow gehad hebben, maar voor de buitenwacht ligt de nadruk op een linksback. We hebben ook een spits gekocht en een klapper gemaakt met een zelf opgeleide speler."