Breaking! Luis Enrique kapt ermee na dit seizoen bij Barça
i

Pro Shots

Breaking! Luis Enrique kapt ermee na dit seizoen bij Barça

admin • 23:06, 01-03-2017 / Laatste Update: 11:36, 12-12-2023

Barça-trainer Luis Enrique stopt ermee na dit seizoen! Hij vertelde dat woensdagavond tijdens de persconferentie na de gewonnen wedstrijd voor La Liga tegen Sporting Gijón (6-1), de club waar hij ooit begon.

"Het was een moeilijke keuze zei hij. Maar hij is moe. Het is tijd voor anderen. Ik zal volgend seizoen niet de trainer van Barcelona zijn. Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen en de spelers voor hun inzet en professionalisme. Ik heb rust nodig."

Hij had het de spelers al verteld en nu dus ook de rest van de wereld. Wie gaat hem opvolgen? Ronald Koeman werd al een paar keer genoemd in media de afgelopen weken...

BREAKING NEWS: @LUISENRIQUE21 announces he will not continue as Barça manager next season. #FCBlive pic.twitter.com/pqYOnWxUy9

— FC Barcelona (@FCBarcelona) 1 maart 2017

De treble in z'n eerte jaar

Het contract van Enrique loopt aan het einde van dit seizoen af. Hij is bezig aan zijn 3e seizoen bij Barcelona. In zijn 1e jaar als trainer van de Catalanen won hij gelijk de treble; La Liga, de Copa del Rey en de Champions League. De oud-speler won zowat alles wat er te winnen viel. Na een kleine 3 jaar bestaat de oogst uit 2 landstitels, 2 nationale bekers, de Spaanse Super Cup, de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams.

Trainerscarrière

Als trainer begon Enrique bij het B-team van Barcelona, tussen 2008 en 2011. Daarna stond hij ook nog aan het roer bij AS Roma en Celta de Vigo.

Carrière als speler

Eerder was Enrique, naast trainer, ook al speler van de club. Tussen 1996 en 2004 was hij een dragende speler op het middenveld. Ook was hij een tijdje speler van aartsrivaal Real Madrid. van 1991 tot en met 1996. Hij begon ooit bij Sporting Gijón. De club die figureerde als speelbal in de gewonnen wedstrijd van woensdagavond. Het cirkeltje lijkt op die manier wel een beetje rond.

'Luis Enrique bracht ons geweldige successen'

De president van de club, Josep Maria Bartomeu accepteert de beslissing van Enrique. "Luis Enrique heeft ons geweldige successen gebracht", zei hij. "Hij kan ons nog steeds meer brengen, want de spelers zijn gemotiveerd genoeg. We accepteren Luis Enrique's beslissing. Hij is een geweldige coach geweest. Nu is het tijd om dit om een best mogelijke manier te beëindigen."