Van den Brom vindt bekerfinale met Feyenoord in de Kuip eigenlijk maar oneerlijk
i

BSR Agency

Van den Brom vindt bekerfinale met Feyenoord in de Kuip eigenlijk maar oneerlijk

admin • 15:10, 06-03-2020 / Laatste Update: 20:09, 13-12-2023

FC Utrecht weet na donderdag dat Feyenoord de tegenstander in de bekerfinale is. Traditiegetrouw wordt die eindstrijd in de Kuip gespeeld. Trainer John van den Brom van de Utrechters vindt dat eigenlijk maar oneerlijk.

Van den Brom wil niet als zeurpiet gezien worden, maar hij pleit er wel voor dat de discussie over de locatie van de KNVB-bekerfinale nieuw leven wordt ingeblazen. Zou het niet zo moeten zijn dat de bekerfinale in de Kuip wordt gespeeld, tenzij Feyenoord finalist is?

"Dat zou toch eerlijk zijn? Op deze manier kan het toch eigenlijk niet?", vraagt Van den Brom zich hardop af. "Omdat het ooit zo bepaald is, blijven we ons eraan vasthouden. Maar wat denk je van de belangen? Die zijn enorm. Daar moeten bestuurders, de mensen die erover beslissen, eens naar kijken."

Agenda

Van den Brom hoopt dat met de kritiek, die elk seizoen dat Feyenoord de finale speelt weer om de hoek komt kijken, daadwerkelijk een keer wat wordt gedaan. "Ik heb echt niet het idee dat we deze finale in de Arena gaan spelen, zo bedoel ik het ook niet, maar misschien moet je uiteindelijk een keer een patroon doorbreken. Al wordt het maar op de agenda gezet."