Cambuur bezorgt Achilles 7e verlies in 8 wedstrijden

admin • 00:38, 24-09-2016 / Laatste Update: 20:31, 12-12-2023

Het gaat niet lekker met Achilles'29. De ploeg uit Groesbeek verloor vrijdagavond in Leeuwarden met 3-1 van Cambuur. Het was alweer het 7e verlies in 8 wedstrijden.

Achilles was in de hele eerste helft geen enkele keer gevaarlijk. De bezoekers gaven ook weinig kansen weg. Pas in de 38e minuut vond Cambuur een gaatje achterin. Jergé Hoefdraad kwam na een goede aanname oog in oog met Robbert te Loeke, maar de doelman redde goed op het schot van de aanvaller.

Pingel

Cambuur had na een uur een strafschop nodig om de wedstrijd open te breken. Erik Bakker schoot raak vanaf de stip nadat Barry Beijer spits Martijn Barto naar de grond werkte. Achilles moest ook nog eens met 10 man verder omdat de verdediger z'n tweede geel kreeg.

De Groesbekenaren kwamen na de 1-0 pas een beetje tot leven. Na een vrije trap kopte Jop van Steen eerst op de lat. Bij de tweede aanval was het wel raak. Invaller Kürsad Sürmeli maakte gelijk met een verwoestend afstandsschot.

Pas laat beslist

Lang bleef de gelijke stand niet staan. Ricardo Kip maakte in de 83ste minuut 2-1. Ninos Gouriye besliste 2 minuten voor tijd de wedstrijd. Na een individuele actie schoot hij via de onderkant van de lat raak.