🎥 | Check hier hoe Ajax-tegenstander Getafe al voor rust een jantje uitdeelt

Robert Hüsken • 00:23, 18-01-2020 / Laatste Update: 04:10, 06-01-2024

Getafe, de tegenstander van Ajax in de Europa League, heeft ruim gewonnen bij het laaggeklasseerde Leganés. De voetballers van coach José Bordalás herstelden zich daarmee van de 3-0-nederlaag tegen Real Madrid begin 2020 en klom door de zege naar de 5de plaats in La Liga.

Getafe maakte het verschil in de eerste helft. Leandro Cabrera bracht de bezoekers in de 12de minuut met een kopbal op 1-0. Nog geen 10 minuten later kopte Allan Nyom zijn ploeg naar 2-0. Jaime Mata kon na een overname door aanvoerder Jorge Molina de 3-0 binnentikken. Rubén Pérez moest bij Leganés na een forse duw in blessuretijd nog met rood van het veld.

Wanneer is Getafe-Ajax?

De eerste wedstrijd tussen Ajax en Getafe is op donderdag 20 februari in Spanje, de return een week later in de Johan Cruijff ArenA. Beide ploegen troffen elkaar nog nooit in Europees verband.