🎥| Chelsea in slotfase in de problemen, maar pakt wel volle buit

BSR Soccrates

admin • 22:08, 02-11-2019 / Laatste Update: 03:10, 05-01-2024

Chelsea leek af te stevenen op een zorgeloze zege, maar de ploeg van Frank Lampard maakte het zichzelf onnodig lastig tegen laagvlieger Watford. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 1-2.

Voor Chelsea was er 80 minuten lang geen vuiltje aan de lucht. Tammy Abraham zette de bezoekers op voorsprong na een fraaie assists van Jorginho die dwars door de defensie van Watford sneed. Aanvankelijk leek het niet eens op een kans, maar de splijtende pass van de Italiaan bracht de topscorer van de Premier League in stelling. Voor Abraham was het een koud kunstje: 0-1.

Chelsea kan lekker voetballen

De ploeg van Lampard speelde met de tegenstanders alsof het een trainingspartijtje was. Flitsende aanvallen, snel spel, dominantie op de helft van Watford. Maar Ben Foster vormde een sta-in-de-weg bij schoten van Mason Mount of Christian Pulisic. De Amerikaanse vleugelspeler kon wel vrij intikken bij de 0-2, de verdediging van Watford stond te slapen.

Watford geeft nog even gas

Na de 0-2 nam Chelsea wat gas terug en kwam het in de problemen. De VAR kende een penalty toe aan Watford, waar Daryl Janmaat vroegtijdig naar de kant ging, na een lichte overtreding van Jorginho. Gerard Deulofeu benutte de strafschop en maakte zijn eerste treffer van het seizoen. Watford leefde op en nam ineens Chelsea onder vuur.

Tot de laatste seconde bleef het een wedstrijd. Door een fabelachtige redding in extremis voorkwam Kepa puntenverlies van Chelsea, dinsdag de tegenstander van Ajax in de Champions League.