Cillessen rest van seizoen uitgeschakeld; Van der Sar op goal
i

ANP

Cillessen rest van seizoen uitgeschakeld; Van der Sar op goal

admin • 12:35, 01-04-2016 / Laatste Update: 09:25, 15-01-2024

Ajax moet het seizoen afmaken zonder Jasper Cillessen. De doelman raakte voorafgaand aan de oefeninterland met Engeland geblesseerd aan zijn neus, maar trainde woensdag 'gewoon' weer mee bij de Amsterdammers. Op de ochtendtraining van vrijdag is de goalie opnieuw geblesseerd uitgevallen. De medische staf van Ajax was meteen duidelijk: einde seizoen. Trainer Frank de Boer gelooft niet in de kunnen van reservedoelman Diederik Boer, dus zocht hij de oplossing in de bestuurskamer: niemand minder dan

Cillessen raakte zondag geblesseerd op de training van Oranje nadat Huntelaar hem een schop op z'n neus gaf. Niet expres natuurlijk, maar veel pijn deed het wel. De keeper van de koploper verliet met veel gezichtsschade het trainingsveld in Alkmaar.

PSV-keeper Jeroen Zoet verdedigde dinsdagavond het doel van Oranje op Wembley (1-2), tegelijkertijd hoopte heel Ajax dat Cillessen er zondag gewoon bij kan zijn tegen PEC Zwolle. Dat blijkt dus niet het geval, nadat hij vrijdag opnieuw hard in zijn gezicht werd geraakt. Hij had nog wel een gezichtsbeschermer op, maar die bleek niet bestand tegen een hard schot van Ajax-spits Arek Milik.

[poules_game team="ajax" pool="sportnieuws/eredivisie-2015-16"]

Spoedberaad

Dit gebeurde allemaal onder het toeziend oog van Edwin van der Sar, die druk bellend aan de kant stond. Frank de Boer (ook geblesseerd) reed met zijn golfkar direct naar de Ajax-directeur voor een spoedberaad. Nog geen minuut later rende de oud-doelman naar de kleedkamer, om vervolgens in keeperskleren het veld op De Toekomst te betreden. De Boer was helder: De 45-jarige oud-doelman staat de rest van het seizoen bij de Amsterdammers onder de lat.

Boer woest

Van der Sar maakte in maart zijn rentree op het voetbalveld bij Hoofdklasser VV Noordwijk en stopte zelfs een penalty! Hij verving daar de geblesseerde doelman Mustafa Amerzine. Tot grote ongenoegen van reservekeeper Sven van Hensbergen, die er maar meteen mee gestopt is. Je vraagt je dan af of Frank de Boer nu de juiste keuze maakt, aangezien Diederik Boer nu in hetzelfde schuitje zit als Van Hensbergen. Geen handige zet, want Diederik Boer liet in een reactie weten woest te zijn op zijn trainer...

Top-10

Het is een heerlijke dag voor dit soort nieuws. Kun jij nou, net als wij, niet genoeg krijgen van leuke 1-aprilgrappen? Lees dan hier onze top-10 van pranks in de sportwereld van de afgelopen jaren!