Club América wint CONCACAF Champions League voor de zevende keer
i

Pro Shots

Club América wint CONCACAF Champions League voor de zevende keer

admin • 11:54, 28-04-2016 / Laatste Update: 00:22, 09-01-2024

Het Mexicaanse Club América heeft voor de zevende keer op in de geschiedenis de CONCACAF Champions League gewonnen. De club won in de tweede wedstrijd van de finale met 2-1 van Tigres Monterrey. Tijdens de eerste finalewedstrijd vorige week werd ook al 0-2 gewonnen.

Spanning

Het werd nog even spannend voor Club América. Ondanks de 0-2 voorsprong die ze overhielden aan de overwinning van vorige week leek het een lastige avond te worden. André-Pierre Gignac, die ooit voor Olympique Marseille speelde, opende de score namens Tigres. Pas in de 68e minuut werd het gelijk. De Paraguayaan Osvaldo Martinez schoot vervolgens via een penalty Club América in veilige haven.

Kampioenenbal

De CONCACAF Champions League is een variant op het kampioenenbal wat wij kennen. Deelnemers uit de hele CONCACAF (Noord- en Midden-Amerika & Caraïben) kunnen zich plaatsen voor dit toernooi. Club America wint het toernooi voor de zevende keer, wat een record is. Door de winst mag de club in december uitkomen op het WK voor clubteams in Japan.