Club Brugge door Belgische bond op het matje geroepen voor racisme
i

Pro Shots / Reporters

Club Brugge door Belgische bond op het matje geroepen voor racisme

admin • 00:22, 10-02-2018 / Laatste Update: 15:35, 12-12-2023

Club Brugge mag zich gaan melden bij een aantal hoge heren van de KBVB. De koploper in de Belgische competitie wordt verantwoordelijk gehouden voor racistische spreekoren richting Francis N'Ganga, een speler van Charleroi.

Oerwoudgeluiden

N'Gange werd in een bekerwedstrijd getrakteerd op oerwoudgeluiden van de Brugge-aanhang. De scheidsrechter van die wedstrijd hoorde dat en nam het mee in zijn wedstrijdrapport. Club Brugge kan zomaar een flinke boete tegemoet zien en misschien wel een wedstrijd zonder publiek. Volgende week moeten een aantal mensen van de club zich melden bij de bond, zegt Sporza.

De KBVB en de Jupiler Pro League, zoals de Belgische competitie heet, willen zo snel mogelijk iets doen aan de racistische spreekkoren. "Ook al is het een fenomeen dat in heel Europa moeilijk te bestrijden is, racisme op de voetbalvelden is onaanvaardbaar. Het gaat in tegen onze waarden en ik zal er als voorzitter persoonlijk op toezien dat we oplossingen vinden. Hier moet een einde aan komen", zei KBVB-voorzitter Gérard Linard.