Conte hoeft niet de bietenbrug op na ontslag Chelsea: Italië wil hem als bondscoach
i

Getty Images

Conte hoeft niet de bietenbrug op na ontslag Chelsea: Italië wil hem als bondscoach

Martijn Baars • 15:29, 28-02-2018 / Laatste Update: 21:18, 05-01-2024

Chelsea-manager Antonio Conte is volgens Alessandro Costacurta, vice-commissaris van de Italiaanse voetbalbond, de belangrijkste gegadigde om opnieuw bondscoach van het land te worden.

Costacurta, oud-international en speler van AC Milan zei dat ook Roberto Mancini, voormalige coach van Manchester City, en Carlo Ancelotti (AC Milan en Real Madrid) hoog op de kandidatenlijst staan.

Chelsea

Hoewel Conte nog bij Chelsea onder contract staat is het nog allerminst zeker dat zijn verblijf in Londen ook na dit seizoen nog voortduurt. De club staat momenteel 5e in de Premier League met 19 punten achterstand op koploper Manchester City. Chelsea strijdt nog wel om de hoofdprijs in de Champions League.

Was al eens bondscoach

Conte was van 2014 tot 2016 al bondscoach van Italië. Hij leidde het land naar de kwartfinales op het Europees Kampioenschap in 2016.

Geen WK

De nieuwe coach moet de opvolger worden van de in november ontslagen Giampiero Ventura, die moest vertrekken omdat zijn ploeg zich niet wist te kwalificeren voor het WK dit jaar in Rusland. Voor het eerst sinds 1958 ontbreekt Italië op het WK.