Copa America: Brazilië (zonder Neres) en Venezuela naar kwartfinales

REUTERS

Martijn Baars • 13:04, 23-06-2019 / Laatste Update: 14:13, 05-01-2024

Brazilië heeft dankzij een overtuigende 5-0 overwinning op Peru de groepswinst gepakt in Groep A op de Copa América. Venezuela verzekerde zich van plek 2 na een 3-1 zege op Bolivia. De nummers 1 en 2 uit de groep zijn zeker van een plek in de knock-out-fase.

Peru eindigt in de groep als 3e en is nu afhankelijk van de resultaten uit de andere 2 groepen de komende dagen. De 2 beste nummers 3 kwalificeren zich namelijk ook voor de kwartfinale van het kampioenschap van Zuid-Amerika.

Goals Brazilië

Brazilië, dat aantrad zonder Ajacied David Neres, had na 20 minuten al een geruststellende voorsprong te pakken in Arena Corinthians. Casemiro maakte in de 12e minuut de openingstreffer, waarna Roberto Firmino 7 minuten later de 2-0 maakte. Buitenspeler Everton besliste na ruim een halfuur het duel: 3-0. Snel na de pauze maakte rechtsback Daniel Alves er nog 4-0 van voor 'De Goddelijke Kanaries’. In blessuretijd zorgde invaller Willian voor het slotakkoord: 5-0.

Check hier de 2-0 van Firmino:

Machis

Venezuela won dankzij 2 treffers van Daniel Machís met 2-1 van Bolivia, dat puntloos blijft op deze Copa América. Machís maakte al na 2 minuten zijn 1e treffer en 10 minuten na de pauze zorgde hij voor de 2-0. Leonel Justiniano maakte 8 minuten voor tijd namens Bolivia nog wel de 2-1, maar spits Josef Martínez (in dienst bij het Atlanta United van Frank de Boer) besliste 4 minuten later het duel: 3-1.