Corona-chaos bij PSG: zonder liefst 7 supersterren beginnen aan Ligue 1
i

AFP

Corona-chaos bij PSG: zonder liefst 7 supersterren beginnen aan Ligue 1

Martijn Baars • 14:40, 10-09-2020 / Laatste Update: 05:14, 08-01-2024

Paris Saint-Germain speelt donderdagavond de 1e Ligue 1-wedstrijd van het nieuwe seizoen, op bezoek bij RC Lens. Dat doet PSG zonder liefst 7 (!) supersterren, die allemaal positief testten op het coronavirus. Wie wél bij de selectie zit, is het Nederlandse talent Xavi Simons.

Het zijn nogal vreemde tijden voor PSG, dat niet zo gek lang geleden nog in de finale van de Champions League stond, waardoor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen werd uitgesteld. Wanneer de Parijse miljardenformatie donderdag aan de aftrap verschijnt, doet het dat zonder een groot aantal vedettes. "We moeten ons aanpassen en flexibel zijn", aldus trainer Thomas Tuchel.

Deze spelers missen het duel

Wat is er precies gebeurd? De selectie vertrok na het afgelopen seizoen naar Ibiza voor een gezamenlijke vakantie, maar kort daarna bleek langzaam maar zeker dat meerdere spelers daar besmet zijn geraakt met het coronavirus. En dus doen Kylian Mbappé, Neymar, Ángel Di María, Marquinhos, Mauro Icardi, Leandro Paredes en keeper Keylor Navas niet mee.

Olympique Marseille

Of zij zondag tegen Olympique Marseille wél kunnen spelen? Tuchel heeft er een hard hoofd in. "Als ze de komende dagen individueel aan de slag kunnen, dan is dat al heel wat. Het belangrijkste is de gezondheid van die spelers, dus we moeten verantwoord te werk gaan. Het is niet het allerbelangrijkste om hen zo snel mogelijk op het veld te hebben. Ik wil het er niet te veel over hebben, maar zondag wordt lastig. Misschien kunnen ze vrijdag of zaterdag aansluiten bij de groep."

Debuut voor Nederlander

De Duitse trainer gaf aan dat er meerdere talenten bij de wedstrijdselectie zullen zitten. Zo zouden Bandiougou Fadiga (19), Kays Ruiz-Atil, Timothée Pembélé, Arnaud Kalimuendo (alledrie 18) volgens meerdere Franse media mee naar Lens reizen. De jongste speler in de selectie zou echter Xavi Simons zijn, het pas 17-jarige Nederlandse toptalent, die dus mag hopen op zijn officiële debuut.