Dapper Telstar strijdend ten onder tegen Ajax in KNVB-beker

BSR Agency

admin • 21:39, 18-12-2019 / Laatste Update: 08:33, 07-01-2024

Telstar en Ajax hebben er woensdagavond een doelpuntrijk duel van gemaakt. In Velsen-zuid werd het 4-3 voor Ajax, maar Telstar mag zichzelf een schouderklopje geven voor het vertoonde spel. Alleen schoot de ploeg van Andries Jonker net te kort en ging Ajax er met de zege vandoor.

Telstar ging fel van start in eigen huis en zorgde ervoor dat Ajax onder druk werd gezet. Het leverde ook enkele kansen op voor de thuisploeg, maar het was Ajax dat na 24 minuten op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Noa Lang. De 1-1 bleef echter niet lang uit waardoor Telstar weer volop meedeed in de wedstrijd.

Tandje erbij

Ajax schakelde daarna een tandje bij en kwam al snel op een 2-1 voorsprong. Aan het begin van de 2e helft werd het ook snel 1-3 en 1-4. Telstar gaf echter niet op en toonde veerkracht. Het nam brutaal het initiatief en wist zelfs nog 2 keer te scoren tegen de koploper in de Eredivisie. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Telstar 3 keer weet te scoren tegen een Eredivisieploeg.

Uiteindelijk was het dus net niet genoeg voor Telstar, en bekert Ajax verder. Toch kan Telstar trots terugkijken op deze avond en mag het zichzelf een meer dan verdiend schouderklopje geven.

Telstar- Ajax: 3-4

0-1: Lang '25

0-2: Dest '28

1-2: Korpershoek '44

1-3: Ekkelenkamp '48

1-4: Dest '58

2-4: Benamar '61

3-4: Kharchouch '89