De Graafschap is woedend en vecht besluit van de KNVB aan
i

BSR Agency

De Graafschap is woedend en vecht besluit van de KNVB aan

Martijn Baars • 12:56, 28-04-2020 / Laatste Update: 16:01, 07-01-2024

De Graafschap onderneemt juridische stappen tegen de KNVB. De Doetinchemse club uit de Keuken Kampioen Divisie is woedend over het mislopen van promotie en wil via de rechter zijn gelijk halen. Dat heeft de clubleiding van De Graafschap maandagavond besloten.

De Doetinchemse club neemt een advocaat in de arm en wil in zijn juridische gevecht samen optrekken met SC Cambuur. De eerstedivisionist uit Leeuwarden voelt zich net als de Superboeren zwaar benadeeld door de voetbalbond.

Geen promotie/degradatie

De KNVB besloot vrijdag dat er dit seizoen geen clubs promoveren en degraderen in het profvoetbal. De bond kwam met dat verdict na een warrige vergadering, waarin de clubs mochten stemmen over de afwikkeling van het seizoen. 16 clubs stuurden aan op een scenario mét promotie en degradatie, 9 stemden tegen en 9 waren neutraal.

16 stemmers voor

Het bestuur betaald voetbal oordeelde vervolgens dat de 16 stemmers niet als een meerderheid konden worden gezien. De Graafschap liep daarmee, net als koploper Cambuur, de promotie naar de Eredivisie mis.

Opheldering

De Graafschap heeft de KNVB afgelopen weekeinde al om opheldering gevraagd. De Doetinchemmers eisen volledige openheid van zaken over het proces. De club zit vol vragen, onder meer over de stemmingsronde.

Algemene ledenvergadering

Naast de juridische stappen overweegt De Graafschap aan te sturen op een algemene ledenvergadering (ALV). De Doetinchemse club onderzoekt ook de kansen om via die weg het KNVB-besluit van tafel te vegen. Om een ALV te kunnen organiseren, zijn minimaal 4 clubs nodig. Cambuur en FC Utrecht hebben al een oproep gedaan.