De reacties van de spelers van Liverpool na het winnen van de titel: 'Duurde eindeloos'
i

BSR Agency

De reacties van de spelers van Liverpool na het winnen van de titel: 'Duurde eindeloos'

Martijn Baars • 13:34, 26-06-2020 / Laatste Update: 21:25, 05-01-2024

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk was donderdagavond erg nerveus tijdens de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City, zegt hij in gesprek met BT Sport. Zijn club won de Engelse titel doordat de club uit Manchester verloor. "De wedstrijd leek eindeloos, zo lang duurde het", aldus Van Dijk.

"Ik kijk niet zo vaak voetbalwedstrijden, maar dit leek wel erg lang te duren", zei de aanvoerder van het Nederlands elftal. "Toen Chelsea scoorde waren we blij, maar daarna scoorde Kevin de Bruyne een geweldige vrije trap. Toen werd ik steeds nerveuzer." Uiteindelijk won Chelsea met 2-1 en barstte in Liverpool een waar volksfeest los.

Tijd om te feesten

De verdediger zei dat het na het laatste fluitsignaal tijd was om te feesten. "We zijn zo trots op elkaar. Het is geweldig. Dit gevoel is niet te omschrijven."

Interview onderbroken

Kort nadat hij die woorden uitsprak, werd het interview verstoord door alle teamgenoten van Van Dijk, die door het dolle heen waren na het behalen van de 1e landstitel voor Liverpool in 30 jaar.

Laatste fluitsignaal

De spelers bekeken de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City met elkaar. Op videobeelden die zijn verspreid via sociale media is te zien hoe de spelers elkaar in de armen vliegen na het laatste fluitsignaal.

Video

In een video van middenvelder Alex Oxlade-Chamberlain is te zien dat de spelers gretig aftellen tot het laatste fluitsignaal. Op het moment dat het fluitje klinkt, springen de spelers elkaar in de armen en beginnen ze te juichen.

Wijnaldum

Virgil van Dijk plaatste een foto op Instagram waarop hij samen met Jordan Henderson en Joe Gomez staat, ze dragen alle 3 speciale kampioensshirts. Ook Georginio Wijnaldum uit zijn vreugde met een foto op Instagram, waarop staat dat Liverpool kampioen is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@virgilvandijk) op

Aanvoerder Henderson

Aanvoerder Jordan Henderson zei in een gesprek met Sky Sports dat de titel niet mogelijk was geweest zonder trainer Jürgen Klopp. "Vorig jaar nadat we de Champions League wonnen zei ik al dat het niet mogelijk was geweest zonder de trainer en dat is nu weer zo", aldus Henderson. "Sinds de 1e dag dat hij bij ons binnenkwam voelde ik dat alles was veranderd. Iedereen volgde hem en we deden wat hij zei, omdat we in hem geloven. Tot nu toe is het erg speciaal geweest en ik hoop dat we dit kunnen doorzetten."

Salah

De aanvoerder is ook te spreken over de spelersgroep. "We hebben een geweldige groep gasten. Het is speciaal om dit moment samen te zijn om feest te vieren. Het is geweldig om hier onderdeel van uit te maken."

Huilende Klopp

Klopp was zelf ook geëmotioneerd en enorm blij vanwege het winnen van de Premier League titel in Engeland. Kort na de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City werd hij geïnterviewd door Sky Sports en zei hij geen woorden te hebben voor de titel.

'Wij zijn Liverpool, kampioen van Engeland'

De club Liverpool plaatste kort nadat de titel zeker was een video, ingesproken door Klopp. Hij spreekt over wat het betekent om Liverpool te zijn en roemt de fans, de stad, de inwoners en het bekende clublied You’ll Never Walk Alone. "Vertel het de hele wereld. Wij zijn Liverpool, kampioen van Engeland."