Defoe barst in huilen uit als het over stervende Bradley gaat (video)

Defoe barst in huilen uit als het over stervende Bradley gaat (video)

Martijn Baars • 09:41, 07-07-2017 / Laatste Update: 04:35, 08-01-2024

Jermain Defoe had het donderdag flink zwaar op een persconferentie van zijn nieuwe club Bournemouth. De Engelse spits werd gevraagd naar de situatie van Bradley Lowery, de bekende mascotte van Sunderland afgelopen seizoen.

Bradley is bijna dood en krijgt in Engeland momenteel 'end-of-life'-zorg. Hij lijdt aan neuroblastoom, een zeer agressieve vorm van kanker en heeft niet lang meer te leven. "Ik kan wel zeggen dat het een kwestie van dagen is", zei Defoe.

Wereldberoemd

In september maakte de (voetbal)wereld voor het eerst kennis met Lowery. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Everton en Sunderland mocht hij voor het eerst met Defoe het veld op. Sindsdien zijn de 2 bijna onafscheidelijk. Hij liep al met diverse andere spelers van andere clubs het veld op, maar zag in Defoe zijn favoriete vriendje.

Stralende lach, kalend koppie

Zijn stralende lach leidde de aandacht af van zijn kanker en zijn steeds kaler wordende hoofdje. Een paar weken geleden werd duidelijk dat de kanker de strijd tegen Lowery aan het winnen was. Een vraag van een journalist over Bradley zorgde er bij Defoe voor dat hij in tranen uitbarstte.