Derby STVV - Genk loopt uit de hand: supportersbussen bekogeld, 11 mensen opgepakt
i

BELGA

Derby STVV - Genk loopt uit de hand: supportersbussen bekogeld, 11 mensen opgepakt

admin • 14:15, 19-01-2019 / Laatste Update: 20:45, 05-01-2024

Ook in België hebben ze een aantal beladen derby's op het voetbalschema staan. 1 daarvan is Sint-Truiden tegen KRC Genk, provinciegenoten en aartsvijanden in hart en nieren. Dat bleek maar weer afgelopen vrijdag, toen de 2 tegen elkaar speelden.

Na afloop van het duel, wat Genk met 2-3 wist te winnen, werden namelijk 11 relschoppers in de kraag gevat door de Belgische politie. De 'supporters' van STVV gooiden met stenen naar bussen vol Genk-fans. Bij die actie sneuvelden ramen en liepen een paar inzittenden verwondingen op.

Niet alleen Belgische fans werden opgepakt, ook Nederlandse voetbalsupporters waren de Sjaak. Tussen de stenengooiers zaten namelijk fans van MVV Maastricht, die goede vriendjes zijn met de fans van Sint-Truiden. De relschoppers wachtten de 5 supportersbussen van Genk op na de thuisnederlaag.

Kritiek

De wedstrijd tussen Sint-Truiden en KRC Genk gold als risicoduel. Er waren al 100 extra politiemensen op de been om rellen te voorkomen, maar dat bleek niet genoeg. Zaterdag uitten fans van Genk kritiek op de burgemeester van Sint-Truiden en de politie. "Ze hebben dit meer dan een kwartier laten gebeuren", aldus een lid van een supportersvereniging.

Check hier de samenvatting van STVV - KRC Genk!