Deze bekende voetballers speelden bij het failliet verklaarde Lokeren
i

BSR Agency

Deze bekende voetballers speelden bij het failliet verklaarde Lokeren

Martijn Baars • 15:40, 20-04-2020 / Laatste Update: 21:35, 07-01-2024

Lokeren is failliet verklaard en dus komt er een einde aan bijna 50 jaar voetbal bij die club. Misschien niet zo'n bekende club, maar er werd in de afgelopen jaren toch aardig wat bereikt. Zelfs met wat bekende spelers.

In het seizoen 1976/1977 haalde de club de 2e ronde van de UEFA Cup. Daarin werd over 2 duels verloren van FC Barcelona. Lokeren speelde toen pas net een paar jaar in de Belgische hoogste divisie en werd 3 keer achter elkaar 4e in de competitie.

Beste seizoen

Het beste seizoen was in 1980/1981. Europees werd er pas in de kwartfinale van de UEFA Cup verloren van AZ'67. Het sterke Europese seizoen werd in de eigen competitie ook beloond met een 2e plek achter kampioen Anderlecht. Sindsdien is het op en af geweest met de club.

2 keer de beker gewonnen

In 2012 en 2014 werd het beste resultaat uit de clubhistorie geboekt door in beide seizoenen de Belgische beker te winnen. Dit seizoen speelde Lokeren op het 2e niveau en was Stijn Vreven sinds november de hoofdtrainer. Met Guus Hupperts (ex-Roda JC) stond er 1 Nederlandse speler onder contract.

Een aantal bekende oud-spelers van de club:

Benjamin De Ceulaer

Alfred Finbogasson

René van der Gijp

Jelle Van Damme

Ivan Leko

Włodzimierz Lubański

Grzegorz Lato

Cyriel Dessers

Jan Koller