'Diego Armando Messi' maakt 50ste goal voor Argentinië
i

EPA

'Diego Armando Messi' maakt 50ste goal voor Argentinië

admin • 13:28, 30-03-2016 / Laatste Update: 22:22, 12-12-2023

Lionel Messi staat nog altijd in de schaduw van zijn landgenoot Diego Armando Maradona. Dat is wat je nog vaak hoort bij de Argentijnen. Het 50ste doelpunt in het shirt van de nationale ploeg van zijn land bracht sportkrant Olé ertoe de vedette van FC Barcelona te eren. 'Diego Armando Messi' was de kop boven het stuk over de treffer die Argentinië aan een 2-0-zege op Bolivia hielp in de strijd om WK-kwalificatie.

Messi bokst in zijn vaderland nog steeds tegen de kritiek omdat hij er in tegenstelling tot Maradona nog niet in slaagde Argentinië aan de wereldtitel te helpen. Op de lijst van topschutters in de nationale ploeg heeft hij 'Pluisje' allang achterhaald: Maradona kwam tot 34 treffers in zijn interlandloopbaan.

Topscorer aller tijden

Messi heeft nog zes doelpunten nodig om topscorer aller tijden Gabriel Batistuta te passeren. Zijn vijftigste treffer maakte hij iets meer dan tien jaar na zijn eerste interlandgoal: op 1 maart 2006 bij een 3-2-zege op Kroatië.

Jubileum

Het doelpunt tegen Bolivia was ook nog de 499ste officiële treffer van Messi. Zaterdag kan hij een jubileumdoelpunt maken: uitgerekend in de 'Clásico' tegen Real Madrid.