Dit is de vrouw van Cody Gakpo: model Noa van der Bij scoort miljoenen views op TikTok
Cody Gakpo en Noa van der Bij © Getty Images

Dit is de vrouw van Cody Gakpo: model Noa van der Bij scoort miljoenen views op TikTok

02:00, 16-06-2024 / Laatste Update: 14:59, 20-06-2024

Noa van der Bij is de partner van Liverpool-aanvaller Cody Gakpo. Het jonge koppel is inmiddels ook gezegend met een baby. Ontdek meer over Van der Bij, die zowel voor als achter de schermen van de modellenwereld haar weg weet te vinden.

Ze werkt namelijk als 'junior booker' bij Cachet Models uit Eindhoven. In die rol zorgt ze ervoor dat de juiste modellen bij de juiste klusjes uitkomen. Maar ze is ook zelf te boeken, want op de site van het bedrijf heeft ze haar eigen modellenpagina. Achter haar naam staat '40k', een verwijzing naar haar account op Instagram, dat inderdaad meer dan 40.000 volgers telt.

Van de Bij studeerde management aan de Avans University of Applied Sciences. Ze is sinds ongeveer december 2020 de vriendin van Gakpo, meldt The Sun. Toen plaatsten ze voor het eerst een gezamenlijke foto op social media. De Engelse krant stelde haar alvast voor aan het Britse voetbalkijkende publiek, want Gakpo stond toen (tijdens het WK 2022 in Qatar) op het punt om vanuit PSV een transfer te maken naar Liverpool.

Baby voor Cody Gakpo en Noa van de Bij

Van de Bij geniet schijnbaar met volle teugen van het leven als spelersvrouw. Op haar Instagram-account staan diverse foto's vanuit prachtige locaties. Ze heeft gereisd naar onder meer Monaco, Ibiza, Saint Tropez en Curaçao.

Sinds begin 2024 verscheen een nieuw soort foto's: die over haar zwangerschap en zoontje. "Tot snel kleine", schreven de aanstaande ouders bij hun eerste bericht over de zwangerschap van Noa. Onder meer collega's Joey Veerman, Donny van de Beek en Noni Madueke feliciteerden het koppel met de gezinsuitbreiding. Op 25 april 2024 was het zover en kwam Samuël Seth Gakpo ter wereld.

Noa van der Bij (rechts) tijdens Nederland - Argentinië bij het WK 2022 ©Getty Images

Samuël Seth Gakpo

Eind mei mocht de kleine voor de eerste keer mee naar het voetbalstadion. Toevallig was dat gelijk een beladen duel voor Liverpool. Het was het afscheid van trainer Jürgen Klopp, die bijna tien jaar verbonden was aan The Reds. "Laatste wedstrijd van het seizoen en de eerste voor Samuël", schreef Noa bij de bijbehorende TikTok-video.

Gakpo is gelovig en regelmatig in de kerk te vinden. Van der Bij vergezeld haar vriend dan regelmatig.

'De eerste voor Samuël': Cody Gakpo neemt zoontje mee naar bijzondere wedstrijd

23 mei 2024, 14:27

Cody Gakpo werd vorige maand voor het eerst vader. Hij en zijn vriendin Noa van der Bij kregen een zoontje Samuël Seth Gakpo. Kleine Samuel maakte afgelopen zondag zijn debuut op Anfield tijdens de laatste thuiswedstrijd van Liverpool dit seizoen in de Premier League. En die lieve beelden werden op sociale media gedeeld door zijn vriendin.

Noa van de Bij op TikTok

Ondertussen scoort Van der Bij steeds beter op social media. Toen haar relatie met Gakpo bekend werd, stond de teller bij Instagram op 6000. Inmiddels zijn dat er dus '40k'. Op TikTok heeft ze dik 120.000 volgers en sommige van haar video's bereiken ruim één miljoen views. Zoals onderstaande video over de laatste wedstrijd van het seizoen van Liverpool.

En op onderstaande TikTok-video blijkt dat het een gezellige boel is bij Cachet Models. Ze introduceert twee modellen als "collega's", waarop een van hen speelt dat ze verontwaardigd is: "Collega's? We zijn hier al acht jaar!" Waarna Van de Bij zichzelf corrigeert: "Oké... Besties!"

@nvdbij When your colleagues are also your friends 🫶🏼 @Cachet Models #foryoupage #work #fyp ♬ origineel geluid - Noa van der Bij

EK 2024

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Oranje en andere landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.