Dit moet je weten over de laatste speelronde in de Premier League
i

BSR Agency

Dit moet je weten over de laatste speelronde in de Premier League

Robert Hüsken • 18:28, 26-07-2020 / Laatste Update: 21:03, 07-01-2024

Om 17.00 uur begint de laatste speeldag in de Premier League. De kampioen (Liverpool) en eerste degradant (Norwich City) zijn bekend, maar er is op de slotdag nog genoeg om voor te spelen. Een overzicht van de duels die allemaal tegelijk beginnen.

Liverpool en Manchester City zijn al maanden zeker van een plek in de Champions League, maar de strijd om de laatste 2 tickets wordt op de laatste dag pas beslist. 4 clubs krijgen direct CL, en daaronder worden de EL-tickets verdeeld.

Stand:

1. Liverpool 96 punten (+50)

2. ManCity 78 pnt (+62)

3. ManUnited 63 pnt (+28)

4. Chelsea 63 pnt (+13)

------

5. Leicester City 62 pnt (+28)

------

6. Wolverhampton 59 pnt (+13)

Zinderend duel

Er staat zelfs een rechtstreeks duel om een CL-ticket op het programma: Leicester City vs Manchester United. Voor de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer is een gelijkspel genoeg voor een ticket voor de Champions League. Als Leicester verliest is ook Chelsea zeker van een ticket voor de Champions League.

Stem: naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

De ploeg van Frank Lampard krijgt nummer 6 Wolverhampton Wanderers op bezoek op Stamford Bridge. De ploeg van Nuno Espírito Santo hoopt zich opnieuw te plaatsen voor de Europa League, maar Spurs kan dat ticket afpakken als Tottenham wint bij Crystal Palace en Wolves punten laat liggen bij Chelsea.

------

5. Leicester City 62 pnt (+28)

------

6. Wolverhampton 59 pnt (+13)

7. Tottenham 58 pnt (+14)

Let op: Chelsea moet de beker winnen

Mogelijk is de 7de plaats óók goed voor een ticket voor de voorronde van de Europa League, maar dan moet Chelsea op 1 augustus wel Arsenal verslaan in de FA Cup-finale op Wembley. Arsenal staat 10de in de Premier League en kan dus alleen een Europa League ticket pakken als het de beker wint.

Degradatie

Ook onderin de Premier League is het nog enorm spannend. Norwich City is al even gedegradeerd, maar welke twee andere clubs zakken mee af naar het Championship?

17. Aston Villa 34 pnt (-26)

----

18. Watford 34 pnt (-27)

19. Bournemouth 31 pnt (-27)

20. Norwich 21 pnt (-44)

Programma:

West Ham United - Aston Villa

Arsenal - Watford

Everton - Bournemouth

Geluk voor Watford is dat er voor tegenstander Arsenal niets meer op het spel staat, maar dat geldt ook voor de tegenstanders van Aston Villa en Bournemouth.

Bournemouth kan alleen hopen

Bournemouth zal moeten winnen bij Everton en vervolgens moeten hopen dat Watford verliest bij Arsenal, alleen dan zakt de ploeg van Eddie Howe na 5 mooie jaren in de Premier League niet terug naar het Championship. Voor de geblesseerde Nathan Aké zal het zover niet komen, want de Engelse topclubs staan voor hem in de rij en hopen stiekem op een beetje ‘degradatiekorting’. Het prijskaartje van Aké komt dan op 38 miljoen euro.