Dortmund blijft in spoor Bayern

admin • 21:02, 13-12-2015 / Laatste Update: 03:52, 08-01-2024

Hoewel het verschil vijf punten bedraagt, blijft Borussia Dortmund nog enigszins in het spoor van koploper Bayern München. De club van trainer Thomas Tuchel kwam zondag in eigen huis weliswaar snel op achterstand tegen laagvlieger Eintracht Frankfurt, maar herstelde zich ruim op tijd. Na de reguliere speeltijd was het 4-1 voor Borussia. Eintracht nadert door de nederlaag de degradatiezone.

Alexander Meier zette de bezoekers al in de zesde minuut op voorsprong. Henrikh Mkhitaryan maakte een kleine twintig minuten later gelijk. Aan het einde van de eerste helft moest de Servische middenvelder Slobodan Medojevic van Eintracht met een rode kaart inrukken. Zijn overtreding bezorgde Borussia Dortmund een strafschop; Pierre-Emerick Aubameyang miste het buitenkansje.

Kansloos

In de tweede helft was Eintracht met tien man kansloos tegen de sterke nummer twee van de Bundesliga. Achtereenvolgens Aubameyang, Mats Hummels en Adrian Ramos scoorden voor Dortmund.