Dost pakt na penalty's eerste prijs met Sporting

AFP

admin • 09:54, 28-01-2018 / Laatste Update: 08:48, 08-01-2024

Bas Dost won zaterdag zijn 1ste prijs met Sporting Portugal. De ploeg van trainer Jorge Jesus won in de finale van Taça da Liga, het 2e bekertoernooi in Portugal, via strafschoppen van Vitória Setúbal (5-4).

Dost schoot zijn ploeg in de slotfase van de gewone speeltijd nog op gelijke hoogte (1-1). Vitória Setúbal pakte in Braga al heel snel de voorsprong dankzij Gonçalo Panciênza. 10 minuten voor tijd ramde de Nederlander vanaf 11 meter de bal tegen de touwen voor de gelijkmaker. Na 90 minuten voetballen, moesten penalty's voor de beslissing zorgen.

Podstawski

Ook daar hield Dost zijn koppie koel, want hij schoot de eerste penalty meteen binnen. Zijn 4 teamgenoten deden hetzelfde en schoten koeltjes raak. Bij Vitória Setúbal was het Tomás Podstawksi die de 3e penalty miste, waarna William Carvalho voor de beslissing kon zorgen: 5-4.

Goalgetter

De Nederlandse spits gaat als de brandweer in de Portugese competitie met 19 doelpunten. Sporting staat op dit moment 2e op de ranglijst. Vorig seizoen werd Dost nog topscorer in Portugal met 34 treffers.

Meer prijzen

De 17-voudig international van Oranje doet met Sporting ook nog mee in de belangrijkste Portugese beker, de Taça de Portugal. In de halve finales neemt de ploeg uit Lissabon het op tegen grote concurrent FC Porto, dat in de competitie maar 1 puntje meer heeft dan Sporting.