Druk op 'nieuwe Kluivert' Dolberg enorm
i

Pro Shots

Druk op 'nieuwe Kluivert' Dolberg enorm

Brian Vesseur • 09:04, 05-01-2016 / Laatste Update: 21:11, 12-12-2023

Kennen we hem nog? Die jonge Ajacied die met zijn blote reet op Instagram stond? Dat wordt dé nieuwe spits van Ajax, denkt Frank de Boer. "Een kruising tussen Stefan Pettersson en Patrick Kluivert."

Er worden nogal wat uitspraken gedaan over de 18-jarige Kasper Dolberg. Hij mag voor het eerst mee op trainingskamp en de befaamde woorden als 'nieuwe Ajax-spits' en 'Kluivert' vliegen al over tafel. Het zijn vaak de eerste dingen die je hoort als Ajax een nieuwe spits in de dop lijkt te hebben.

Toch ziet de Boer hem als dé Ajax-spits. "In ons systeem kan hij dienen als aanspeelpunt en doelpunten maken", vertelt hij aan De Telegraaf. "Je moet oppassen met hem te vergelijken, maar als ik dat moet, denk ik dat hij de kwaliteiten van Stefan Pettersson heeft als aanspeelpunt en van Patrick Kluivert als topscorer. Laten we hopen dat hij aanhaakt."

Druk is hoog

De druk op de jongeling is hoog. Van binnenuit door de uitspraken van De Boer, maar ook van de buitenkant. Ajax Life noemt hem bijvoorbeeld een spits die op een natuurlijke manier aanwezig is, een goede inspeelpass heeft, fysiek sterk is, de juiste lengte heeft en behoorlijk kan koppen.

Een trainingskamp met de nieuwe Kluivert dus. Joël Veltman heeft het geluk om met de Deen op één kamer te mogen slapen. Toch zijn het zijn landgenoten die hem helpen, zo vertelt Dolberg op de site van Ajax: "Viktor Fischer en Lasse Schöne vangen me goed op. Ik had ze al wel een paar keer ontmoet, maar ik kende ze nog niet echt. Ook de andere jongens doen hun best om het me naar mijn zin te maken."

Gelukkig voor Dolberg doen 'de jongens hun best om het naar zijn zin te maken'. De druk wordt namelijk nog een tree hoger gelegd. De Deense spits speelde eerst Silkeborg IF, waar hij een ongelofelijke indruk maakte. Vorig jaar heeft Ajax de strijd om Dolberg gewonnen hebben van VfL Wolfsburg. Niet de minste club.

Na de winterstop mag hij aansluiten bij Jong Ajax in de Jupiler League.

Hierrrr een foto van die blote reet.